Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Πάσχα-2ο Μέρος


ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
  1. Πασχαλινή κάρτα λαγουδάκι

Διπλώστε οποιοδήποτε χρωματιστό χαρτόνι/χαρτί έχετε μεγέθους Α4 στη μέση. Το κεφάλι του λαγού είναι μισός κύκλος και τα αυτιά του δύο οβάλ. Σχεδιάστε τα σε άσπρο χαρτί/χαρτόνι και δώστε τα στο παιδί να τα κόψει και να τα κολλήσει  πάνω στην κάρτα.  Το εσωτερικό των αυτιών, τα μάτια, τη μύτη και το στόμα μπορεί το παιδί να τα χρωματίσει/ σχεδιάσει με μαρκαδόρους όπως μπορεί. Αν δεν έχετε χρωματιστό χαρτόνι για την κάρτα, διπλώστε άσπρο χαρτί και χρωματίστε το λαγουδάκι . Μέσα στην κάρτα τα παιδιά να γράψουν/αντιγράψουν  τις πασχαλινές ευχές.

   2 . Πασχαλινή κάρτα με κοτούλες



Το σώμα της κότας είναι κύκλος , όπου διπλώνουμε το ¼ για το φτερό. Αν έχετε μόνο άσπρο χαρτί, σχεδιάστε εκεί το σώμα, το ράμφος (τρίγωνο) και το λειρί της κότας  και τα παιδιά , αφού τα κόψουν, ας  τα χρωματίσουν με μαρκαδόρους.


     3. Πασχαλινές αυγοθήκες




    4. Εύκολη κατασκευή λαγουδάκι


 ΈΘΙΜΟ "Ο λαγός του Πάσχα"

Επιπλέον πασχαλινές δραστηριότητες

Πείτε στα παιδιά λέξεις που σχετίζονται με το Πάσχα και ζητήστε τους:
  • Να χωρίσουν σε συλλαβές τις λέξεις  χτυπώντας  με παλαμάκια κάθε συλλαβή
  • Να ακούσουν το αρχικό γράμμα κάθε λέξης και να σας το δείξουν. (Χρησιμοποιήστε το υλικό των γλωσσικών δραστηριοτήτων της προηγούμενης πασχαλινής ανάρτησης)
  • Να βρουν καινούργιες λέξεις από τα γράμματα που άκουσαν

Φύλλα εργασίας


Στα συγκεκριμένα  φύλλα εργασίας, αν δεν υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης, μπορείτε να τα αντιγράψετε σε ένα λευκό χαρτί ή τετράδιο και τα παιδιά να τα συμπληρώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!